Home / Nieuws / Aankomst en welkomsfeest

Aankomst en welkomsfeest

Eindeljk is daar een berichtje uit Kenia! Het heeft even geduurd. We waren erg druk en we hebben thuis alleen internet via mobiel, dus weinig mogelijkheden om iets op internet te plaatsen.

Na een goede reis kwamen we 26-10 ’s avonds aan in Nairobi. De volgende dag hebben we daar gelijk ons huwelijk laten registeren en hebben we een verblijfsvergunning aangevraagd. Eind van de maand zal waarschijnlijk bekend zijn of Willianne deze toegewezen heeft gekregen. Willen jullie mee bidden dat deze aanvraag voorspoedig mag verlopen?

Op zaterdag 31-10 hadden we een welkomstfeestje bij Elijah thuis. Na een kort Bijbelgedeelte door Elijah’s (en inmiddels Willianne’s) dominee,  volgde diverse speeches in Luo. Gelukkig was er iemand om te vertalen naar het Engels, zodat ook Willianne het kon begrijpen.
Hierna was het tijd voor de weddingcake, het fotoritueel en  uiteindelijk een heerlijke Keniaanse maaltijd! Met rijst, chapati (kruising tussen wrap en pannenkoek), ugali (stevige maispap), aardappels, vlees, kip, vis, groenten etc. Het was heerlijk!
Onze veestapel is ook aangevuld, we hebben een koe en een kip gehad. Hoewel, de kip ligt inmiddels geslacht en wel in de vriezer 😉