Home / Nieuws / Carepoint Becca

Carepoint Becca

Elijah is sinds November coördinator van  geworden. Dit is in de plaats Ombeyi, net buiten de stad Kisumu.
Het Carepoint is begin september geopend en is gesponsord door een familie uit Canada. Zij hebben begin dit jaar hun twaalfjarige dochter Rebecca (Becca) verloren aan kanker. Als herinnering aan haar en haar standvastige geloof in de Heere Jezus, hebben haar ouders dit Carepoint opgericht. Op deze manier kunnen wij weer vijftig kinderen een toekomst bieden! Hier kunt u het verhaal van Rebecca lezen (in engels).

Inmiddels zijn er 43 kinderen in het Carepoint. 32 kinderen daarvan zijn half-wees, 5 kinderen zijn volledig wees, één kind is besmet met het Aids-virus, daarnaast zijn er zes erg kwetsbare kinderen. De nood onder de kinderen wordt ook hier weer pijnlijk duidelijk.

Normaal gesproken komen de kinderen tweemaal door de weeks naar het Carepoint voor een lunch en op zaterdag de hele dag voor o.a. ontbijt én lunch.
Omdat het nu vakantie is komen de kinderen zes dagen in de week naar het Carepoint, wat betekent dat zij zes dagen per week een voedzaam ontbijt en een lunch krijgen. Voor sommige kinderen zijn de maaltijden in het Carepoint de enige maaltijden die zij krijgen, waardoor dit programma in de vakantie een welkome aanvulling is.

Als de kinderen een hele dag naar het Carepoint komen krijgen ze bijbels onderwijs, spelen met elkaar, krijgen sociale en hygiënische lessen en huiswerk begeleiding. Nu hebben ze op dit moment geen huiswerk, maar kunnen de kinderen wel wat bijles gebruiken, omdat veel van hen erg matig hebben gescoord met hun laatste rapport. Of je dat de kinderen kwalijk kunt nemen weet ik niet, want de leraren hebben afgelopen september heel de maand gestaakt, ze eisten meer salaris.

Tijd voor huiswerk is er vaak niet, omdat veel kinderen thuis meehelpen, zoals het verzorgen van de koeien,  het halen van emmers met twintig liter water of brandhout sprokkelen. De kinderen krijgen ook weinig begeleiding en stimulans van hun ouders in het doen van huiswerk, mede doordat de ouders nooit hun scholing afgemaakt hebben. Juist daarom is het goed dat de kinderen naar het Carepoint komen, waar ze maaltijden krijgen, kind kunnen zijn, liefde en aandacht ontvangen van de Carepoint leiders én extra lessen krijgen.

Hieronder wat foto’s uit het Carepoint waarop u ook kunt zien wat een enorme hoeveelheid aan eten deze kinderen naar binnen krijgen. Voor mij onmogelijk, maar voor hen is dit een overlevingstactiek.
Wilt u ook een kind toekomst geven? Sponsor dan een kind in één van de vier andere Carepoints van Christ’s Hope Kenia.

 

IMG_9882  IMG_9886