Home / Nieuws / Geen zorgen voor morgen?!

Geen zorgen voor morgen?!

Leven bij de dag. Geen zorgen voor de dag van morgen. Het klinkt soms zo makkelijk en ergens klinkt er ook een hoop rust en vrede in deze zinnen. Ik weet, God heeft een plan. Hij heeft de wereld in Zijn hand. Hij weet ook hoe mijn/onze toekomst zal zijn.

Maar kan ik dat ook, leven bij de dag? God vertrouwen voor de dag van morgen? Mijn leven neerleggen bij Hem en geduldig dag aan dag leven…
Als ik op dit moment diep in mijn hart kijk zie en voel ik een hoop onrust. Dit hele jaar staat in het teken van de verkiezingen in Kenia. De verkiezingen zijn geweest, maar het verhaal is nog niet klaar. Er komen her-verkiezingen en weer rijst dan de vraag hoe zal het dit keer gaan. Bang ben ik niet, maar zal het dit keer eerlijk verlopen?

Met ons zijn er velen die bidden, smeken om gerechtigheid en eerlijkheid, om vrede en rust tijdens en na de verkiezingen.
Met dat we daar voor bidden is ons gebed ook dat we zelf vrede in ons hart mogen hebben. Dat we van dag tot dag mogen leven, Hem vertrouwende.

Naast de verkiezingen komt ook ons verlof steeds dichterbij. En hoewel veel mensen denken dat dit vakantie is voelt het voor mij heel anders. Ja, ik kijk er naar uit, zeker ook omdat (als alles goed mag gaan) we ons eerste kindje mogen verwachten tijdens ons verlof. Maar er zijn ook ontzettend veel dingen die we moeten regelen, afspraken maken, ontmoetingen, papierwerk etc.

Zo worstel ik door, sommige dagen zijn makkelijker dan andere dagen. Soms voel ik de vrede van Hem diep in mijn hart en weet ik dat het goed is. Andere dagen lijkt het verder weg, maar dan weet ik met mijn verstand dat Hij er is. En op zulke dagen ben ik dankbaar dat we een Vader hebben Die Zijn kinderen kent, Die hun worstelingen ziet en hen genadig en geduldig de juiste weg wijst, de weg van vrede en vertrouwen.

Stap voor stap, dag bij dag. Dagelijks mijn leven voor Hem leggen en vertrouwen… En juist daardoor zie ik hoe klein mijn vertrouwen soms is. Als ik terugkijk op de laatste jaren, is het dan niet heel duidelijk hoe God elke keer weer zorgt. Als er soms geen uitweg leek, voorzag Hij, als ik het niet meer wist, opende Hij een deur wagenwijd. Waarom blijft het dan soms zo onrustig in mijn hart. Waarom blijft het zo moeilijk om God te volgen, Zijn vrede te zoeken én vast te houden? Zullen we ooit uitgeleerd zijn?

Terwijl ik dit stukje type speelt mijn laptop het prachtige lied ‘You are my hiding place’.
I will trust in You… Ik zal op U vertrouwen…
Het is als koud water op een hete, stoffige dag. Verkwikkend en weldadig.