Home / Nieuws / Give thanks to the Lord

Give thanks to the Lord

Give thanks to the Lord, for He is good, His love endures forever…

Give thanks, dankzegging..

Tel jij je zegening? Niet de grote, noemenswaardige dingen, maar juist de kleine, alledaagse, dingen.
Niet alleen in de makkelijke tijden, als de zon schijnt en alles meezit. Maar juist ook als dingen moeilijk zijn. Als we worstelen, we in de storm zijn terecht gekomen, als we het niet meer weten.

Countless counting.

– Een prachtige wolkenlucht
– Zonnestralen door de bomen
– Vers brood
– Heerlijk geurende bloemen
– De schaterlach van Elijah

Begin oktober kwamen we met 12 vrouwen bij elkaar om na te denken over het thema dankbaarheid. We hebben Bijbelstudie gedaan, discussies gevoerd, verhalen gehoord, aansporing gekregen om onze dankbaarheid op te schrijven. Gewoon te gaan tellen, alle zegeningen tellen. Klein en groot, bijzonder of simpel. Juist dan gaat je oog open voor Gods goedheid.

Endless counts of Gifts, blessings never ends! His love never ends…

Soms moeten we bruggen over in ons leven die wankel zijn, onstabiel. We zijn bang, willen opgeven, vragen ons af, ‘Waarom God, waarom een brug die niet stabiel is, die schudt en schokt. Hoe kan ik die over gaan zonder te vallen, waar bent U?’
Door het oversteken van bruggen komen we dichterbij Huis. Komen we dichter bij onze bestemming. En in Hem zijn we altijd veilig… Hij vraagt ons te vertrouwen. Angst maakt het leven klein. Vertrouwen is een werkwoord. Het komt niet aangewaaid, het is hard werken.

Trust is the bridge from yesterday to tomorrow, build with the planks of trust… He holds!

-Geschreven brief via de post
-Koele wind door het open raam
-Rode Afrikaanse aarde

Angsten kennen we allemaal in het leven. Angst om dat een geliefde weggenomen wordt, kinderen los moet laten, echtscheiding, werkloosheid, eenzaamheid en vul het zelf maar in. Angst verblindt onze ogen voor Wie God is, voor wat God kan.
God legt 1000 giften in onze handen, voor onze duizend angsten. Maar zien we dat ook? Het geheim van vreugde is om te blijven zoeken naar God daar waar we twijfelen of Hij er wel is. En juist door het tellen van onze giften zien we God werken. Zien we wat Hij gedaan heeft én wat Hij doet in ons leven.

Gratitude is a memory of Gods heart…

-Glas koud water
-Knuffel
-Naaien met een geleend naaimachine
-Kindje wat zich nestelt op mijn schoot

Tellen in de moeilijkheden, hoe kunnen we dat? Hoe kun je Gods goedheid zien als je misschien juist nu wel door een heel erg donker dal gaat, als je Gods hand niet meer ziet. Misschien schreeuwt alles in je wel uit naar God, om Zijn goedheid te zien en te voelen. Dankzeggen als je iemand die je lief hebt bent verloren, je gezondheid verloren, je kind verloren, je huwelijk verloren, verloren…

If you haven’t lost Christ, nothing is ever lost!

-Pen en papier om zegeningen te tellen
-Fris ruikende was
-Kop thee
-Bijbellezen in de schommelstoel

Tel je met me mee? Koop of maak een mooi boek om al je zegeningen in op te schrijven. Misschien kun je er wel een familiemoment van maken, elke dag voor de maaltijd een aantal giften van de die dag benoemen en opschrijven. Tellen, eindeloos tellen van Gods giften. Om Zijn goedheid te zien! Ik daag je uit om je leven te veranderen en in Dankbaarheid te gaan leven. Want God is altijd goed…

Count the ways He loves. Thanksgiving. Thanks living.

 

Dankbaarheid