Home / Thuisfrontcommissie

Thuisfrontcommissie

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Mogen wij ons even voorstellen?
Wij zijn de thuisfrontcommissie (TFC) Light to Shine van Elijah en Willianne die hen ondersteunen in hun uitzending voor Christ’s Hope naar Kenia. Als vrienden en gemeenteleden zijn we door hen gevraagd en willen we hen graag bijstaan op allerlei gebieden.

Wat doet een Thuisfrontcommissie?
De TFC neemt een belangrijke plaats in de zorg voor Elijah en Willianne en onderhoudt nauwe contacten met hen. De TFC zorgt o.a. voor de verzending van de nieuwsbrieven, de fondswerving ten behoeve van de uitzending, zorg op pastoraal en sociaal gebied, informatie over de thuisgemeente naar het gezin en omgekeerd. Elijah en Willianne kunnen niet uitgezonden worden zonder deze ondersteuning.

Wie vormen TFC Light to Shine?
De TFC bestaat uit: Erwin Boxman (voorzitter), André Nagtegaal (penningmeester), Mirjam Nagtegaal (secretaresse), Joanne Koutstaal, Jantien van Vliet en Nicoline van Verseveld. Ze stellen zich voor hieronder.

Wilt u contact met iemand van het TFC of meer informatie? Mail dan naar info@lighttoshine.nl

 

Joanne Koutstaal: “Als goede vriendin van Willianne mag ik de eer hebben om in haar TFC deel te nemen. Ik heb Willianne leren kennen toen wij beiden voor een hal f jaar in Zuid-Afrika woonden en daar als vrijwilliger in een kindertehuis werkten. Daar heeft onze vriendschap en de liefde voor Afrika wortel geschoten.  Mijn rol in het TFC is vice-voorzitter.  Wat ik vooral wil bijdragen in het TFC zijn een scherpe blik om problemen te signaleren  en een creatieve geest deze op te lossen. Ik vind het leuk om te merken dat we met een diverse club mensen, een mooi team vormen om Willianne en Elijah te kunnen ondersteunen.”

 

Nicoline van Verseveld: “getrouwd en de trotse moeder van twee prachtige kinderen. Sinds de komst van onze kinderen ben ik een thuis-blijf-moeder. Naast vrijwilliger in de gevangenzorg en de meiden club van onze kerk, mag ik mij in gaan zetten in de thuisfrontcommissie van Willianne. Ik vind zending belangrijk omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe goed de Heere is, en dat mag Willianne doorgeven aan mensen die nog nooit van Gods ontferming en Genade hebben gehoord, nu mag ik op deze manier een plaatsje hebben in dit verantwoordelijke werk door Willianne te steunen en bij te staan.”

 

André Nagtegaal: “Willianne en ik kennen elkaar via de Bethelkerk.  Ik werk in het Maasstadziekenhuis op de financiële afdeling, dus ik ben elke dag met financiën bezig. Ik vind het een uitdaging om binnen de TFC, zij het op een heel andere manier, de financiën in goede banen te leiden en zo Willianne te steunen bij het belangrijke werk wat zij in Kenia doet.”

 

Jantien van Vliet: “Getrouwd met Wim van Vliet en moeder van onze vier dochters. Willianne en ik kennen elkaar van de Bijbelstudievereniging in onze kerk. Hierdoor heb ik Willianne ‘gevolgd ‘ in het mooie maar ook zware werk dat zij gedaan heeft op haar eerdere reis naar Kenia. Nu ze weer naar Kenia gaat/in Kenia is, is het voor haar belangrijk  dat er ook binnen de zendende gemeente mensen zijn die haar en haar familie bijstaan. Daar wil ik graag een schakel in zijn. Om zo, vanuit mijn mogelijkheden, haar te ondersteunen en samen leren en te beleven dat we zorg mogen dragen voor onze naasten. De wereld  is ook daarin groter dan Sliedrecht.”