Home / Nieuws / De strijd verloren

De strijd verloren

De mooie lach van Griffine, toen hij redelijk gezond was.

De mooie lach van Griffine, toen hij redelijk gezond was.

Twee weken geleden heeft hij de oneerlijke strijd verloren. Zijn lichaam was op, uitgeteerd! Het raakt me diep in mijn hart om kinderen zoals Griffine te zien, die wegteren door het vreselijke virus Aids. Geboren met een imperfect lichaam, iemand die positief is, zoals wij het noemen. Maar het is alles behalve positief!
Zeventien jaar nog maar, totaal uitgeteerd, letterlijk vel over been, veel te klein voor zijn leeftijd, ogen die al een heel leven achter zich lijken te hebben, uitgeput. Een afstand van 700 meter was teveel voor hem om te lopen, dan had hij minstens een dag nodig om bij te komen. Eten verdroeg hij bijna niet meer. Sinds een aantal weken bleek hij ook TBC te hebben. Elke dag slikte hij een enorme hoeveelheid aan medicatie, als je zijn pillendoos zag, draaide je maag al om. Het mocht niet baten…

Al een aantal jaar zat Griffine in het Carepoint van Christ’s Hope. Sinds een aantal maanden ook in het Care&Compassion programma. We controleerden en hielpen hem met zijn medicatie. We brachten hem wekelijks een voedselpakket. Bij een bezoek, wat uiteindelijk het laatste bleek, waren we vergeten om melk voor hem mee te nemen. Ik kocht het bij een winkeltje in de wijk, het was nog koud toen we bij Griffine aankwamen. Een lach van oor tot oor toen ik hem vertelde dat ik dit keer koude melk voor hem had. Deze weken is het erg warm in Kisumu en de meeste mensen in de sloppenwijk hebben geen koelkast. Daarom was Griffine zo blij met koude melk, een beetje verkoeling in deze warmte. Hij dronk een beker leeg en was te uitgeput om nog meer te drinken. We vertrokken weer, niet wetende dat dit ons laatste bezoek zou zijn.